Tämä kyseinen kuva tulee aina tietyin väliajoin vastaan tuolla somen ihmeellisessä maailmassa. Se on hauska ja jaksaa naurattaa joka kerta. Ja voisin veikata, että jokainen joka on vähänkään rakentamisen kanssa ollut tekemisissä tietää, että tuo on oikeasti TOTTA! Ja sitten kun tuon ajatuksen vie vähän pidemmälle niin maalaisjärki sanoo kaiken hauskuuden takaa, että eihän se nyt voi olla noin. Valitettavasti kyllä se on! Olen itse urani aikana päässyt olemaan monenlaisessa projektissa mukana ja oman kokemuksen mukaan ei ole väliä onko se pientalo, kerrostalo vai uimahalli niin ongelmat ovat täysin samoja, mittakaava vai on eri. Kuvan hauskuuden takana siis piilee totuus.

Oma lähestymistapa tässä rakentamisen viidakossa kaikesta huolimatta on sovitteleva ja että hommat hoituvat kyllä. Asioilla kun on tapana järjestyä, tavalla tai toisella. Jotta asiat järjestyisivät, sillä hyvällä tavalla niin rakentamisessa vaaditaan sitä aktiivista kommunikointia ja tiedon jakamista eri osapuolten kesken. Eli tässäkin oli se oma projekti minkäkokoinen tahansa niin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kun otetaan mahdollisimman moni osapuoli mukaan niin saatetaan välttyä monelta harmaalta hiukselta projektin myöhäisemmässä vaiheessa.

Selvittäkää siis omaan hankkeeseen tarvittavat osapuolet ja sitten istutatte ne saman pöydän ääreen niin avot olette askeleen lähempänä sitä mitä olitte tilaamassa.

Aina ei siis välttämättä saa sitä mitä tilasi eikä se välttämättä johdu tilaajasta tai tuosta kuvan rakennuttajasta vaan siitä tiedonpuutteesta. Pyritään siis kaikki myös ajattelemaan niitä muitakin osapuolia rakentamisen pyörteissä ettei unohduttaisi tuijottelemaan sinne omaan koriin. Omalta osaltani neuvon, ohjaan ja jaan tietoa omalla ammattitaidollani.

Rakentavaa viikonloppua kaikille 😊!

Pin It on Pinterest