Rakentaminen vaatii tänä päivänä monenlaista osaamista, eikä voi olettaa, että kukaan yksilö yksin hallitsisi alasta kaiken. Siksi ”Kaikkien alojen asiantuntijan” voi hyvin laittaa omaan, lainausmerkeillä rajattuun kategoriaansa. Yrittäjäksi lähtiessäni toivoin saavani tehdä yhteistyötä muiden oman alani ammattilaisten kanssa, toinen toistaan avustaen. Käytännön tasolla alla oleva proggis on siitä oiva esimerkki.

Sain yhteydenoton korjausrakentamiseen erikoistuneelta Ins.tsto Conditio Oy:ltä. Heidän palveluitaan ovat rakennuttaminen, valvonta, korjaustöiden suunnittelu, kuntotutkimukset ja kuntoarviot. Tällä kertaa heidän työpöydälleen tipahti vesikaton korjaussuunnittelu Helsingissä sijaitsevaan taloyhtiöön. Tilaajan toiveesti haluttiin tutkia myös muita katemateriaali vaihtoehtoja ja niiden vaikutusta olemassa oleviin vesikaton rakenteisiin. Koska uudet katemateriaalit ovat omalta painoltaan painavampia kuin alkuperäinen, tulee tällaisissa tapauksia tutkia vanhojen rakenteiden kantavuus.

Nyt oli siis minun aika hypätä ”kehiin” tarkastelemaan vanhojen rakenteiden kantavuutta, mitoittamaan uusia rakenteita ja toimittamaan vahvistamisehdotukset. Samalla sain olla hyödyksi Conditiolle heidän keskittyessään omaan ydinosaamiseensa. Tämä parhaimmillaan on sitä paljon puhuttua toiminnan tehostamista! Uskon ja toivon sen tuovan jatkossakin samankaltaisia yhteistyökuvioita Heijastuksen ja Condition välille.

Tarkempaa tietoa Ins.tsto Conditiosta löytyy täältä: www.conditio.fi

Yhteistyöterveisin Maarit

Pin It on Pinterest